Nr. 25 - Jaargang 4 -  Januari 2008

www.landskouter.be 

contact: post@landskouter.be 

 

 

De redactie wenst haar lezers een vreedzaam, vreugdevol en gezond nieuw jaar toe.

 

Speciale dank aan de mensen die vorig jaar meewerkten aan deze nieuwsbrief. Stuur uw teksten, gedichten, foto's, tips of ideeŽn door naar post@landskouter.be

 

 

 

 

In deze eerste editie van 2008 bieden we u de nieuwjaarswensen van onze burgemeester aan, de aankondiging van de festiviteiten rond de terugkeer van ons kerkorgel, een terugblik op de kerstvieringen en enkele korte berichten.

 

U kan de geplande activiteiten volgen op onze online Activiteitenkalender.

 
 

 

Beste Landskouternaren

door Johan Van Durme

 

Graag wil ik iedereen van harte een gelukkig en gezond 2008 toewensen. In naam van het gemeentebestuur hoop ik dat het nieuwe jaar u allen veel voorspoed mag brengen.

 

We hebben er alweer het eerste jaar van de nieuwe legislatuur opzitten. De bestuursploeg heeft alvast niet stilgezeten. Dat hebt U zeker kunnen merken. De geplande wegenwerken bijvoorbeeld zullen u op zijn minst niet zijn ontgaan. Uiteraard brengt dit soms wat overlast mee, maar ik meen te mogen stellen dat we de zaken zeer goed hebben opgevolgd en dat tot nu toe, rekening houdend met de weersomstandigheden, alles vlot is verlopen.

 

En we willen ook in 2008 blijven werken. De parking voor het gemeentehuis is hier een voorbeeld van en ook de voorbereidingen voor de bouw van het gemeenschapscentrum worden in 2008 een realiteit. Verder willen we komend jaar de langverwachte fuifzaal gebruiksklaar maken. Ook het creŽren van sociale woningen blijft een zeer belangrijke doelstelling.

 

U merkt het, beste Oosterzelenaren het gemeentebestuur heeft aandacht voor alle lagen van de bevolking. Jongeren, vrouwen, mannen, senioren, we proberen onze inwoners te geven wat hen toekomt. Maar er zijn nog mensen die we niet mogen vergeten. Meer nog, de zieken, de minderbedeelden, de hulpbehoevenden onder ons moeten de grootste aandacht krijgen. Ik stelde het vorig jaar reeds in mijn nieuwjaarswens: het is een uitdaging voor de nieuwe bestuursploeg om met uw medewerking net die mensen te helpen en op alle mogelijke manieren te steunen. En dat doen we. Zo zit de recente woningbrand in de St.-Kristoffelstraat bij iedereen wellicht nog vers in het geheugen. Een jong paar stond plots op straat, maar dankzij het accuraat optreden van de lokale overheid konden de twee jonge mensen intrekken in de noodwoning aan de Pastorieberg te Balegem. Een voorbeeld van hoe een bestuur in samenwerking met andere instanties Ė politie, brandweer en OCMW - bij noodgevallen zeer belangrijk kan zijn.

 

 

 

Padre Renaat, Roger Bockstaele en burgemeester

Johan Van Durme met de Kerstman op de kersthappening

van Mega Open Air in Landskouter

 

Het gebeuren ging bovendien  gepaard met een mooi staaltje van Oosterzeelse solidariteit. Inwoners uit Moortsele en Balegem stelden de getroffenen een volledige inboedel ter beschikking. Dit doet me enorm veel plezier, dit bewijst dat mijn oproep om elkaar te helpen niet in dovenmansoren valt. Het doet goed als burgemeester te weten dat Oosterzelenaren er zijn voor elkaar.

 

Het welig tieren van het verenigingsleven bewijst trouwens ook dat Oosterzelenaars sociaal geŽngageerd zijn. Dat kunnen we enkel toejuichen en de bestuursploeg zal waar nodig in de mate van het mogelijke logistieke en financiŽle steun blijven bieden. Onze inwoners moeten zich immers goed voelen in onze gemeente. Ook in 2008 moet het tof wonen zijn in Oosterzele.

 

Nu gaan we genieten en op zondag 6 januari samen het glas heffen op 2008. Daarna werken we verder aan de toekomst van Oosterzele met uw burgemeester voorop. Ik ga en ik sta voor Oosterzele en dat zal in 2008 niet anders zijn. Wie me nodig heeft weet me ongetwijfeld te vinden. Onze deur staat altijd open en we staan immer klaar om de inwoners met raad en daad bij te staan.

 

Aan alle Oosterzelenaren een gelukkig nieuwjaar!

 

Johan Van Durme, burgemeester van alle Oosterzelenaren

 

 
 

 

Lieve inwoner van Landskouter

door Padre Renaat

 

Op zondag 20 januari viert Landskouter feest met de terugkeer van het gerestaureerde Van-Peteghem-orgel uit 1765 in onze Sint-Agathakerk. Onze bisschop Luc Van Looy is ook van de partij. Hij zal voorgaan in de viering om 9u30, die ook opgeluisterd wordt door het koor 'De Gonde' uit Moortsele. Aan het orgel speelt Edward De Geest, titulair orgelist van de Gentse kathedraal.

 

Aansluitend vergasten wij jullie op een glaasje wijn of fruitsap in de school ter gelegenheid van het nieuwe jaar, in samenwerking met de verenigingen van Landskouter.

 

Wij bieden ook de mogelijkheid Ďs middags aan de feestdis aan te zitten in zaal Agathea, zodat er die dag niemand aan de kookpot moet staan.

 

 

 

Er is ťťn menu voorzien, voor iedereen gelijk dus, met feestelijke wijnen en uitgelezen spijzen. Je krijgt de kans hiervoor in te schrijven met een speciale kaart die aan iedereen bezorgd wordt.

 

Viert die dag met ons mee, het is een hoogdag voor Landskouter en voor geheel Oosterzele.

 

De kerkraad en de verenigingen van Landskouter zien uit naar jullie komst.

 

Padre Renaat

 

 

 

 

Voor meer info over het orgel, lees het artikel van Jos Van Slycken in onze eerste editie van de Landskouterse Post.

 

 

 

Geslaagde kerstvieringen

door Ulrik De Wachter

 

Vorige maand hebben we kerstmis gevierd als nooit tevoren. De parochie organiseerde een geslaagd kerstconcert van het Martinuskoor uit Massemen (16 december), de school organiseer-

 

Kerstconcert 'In Dulci Jubilo' met het Martinuskoor

(foto Renaat De Paepe)

 

De school van Moortsele-Landskouter organiseerde een gezellige kerstmarkt...

 

...met leuke kraampjes, drank en spijs en gezellige vuurtjes

 

 

 

de haar eerste kerstmarkt (21 december), Mega Open Air trakteerde ons op haar 2e kersthappening (22 december) en op Kerst zelf was er een middernachtmis, die de vitaliteit van onze parochie aantoont. Hierbij een greep uit de foto's van die evenementen:

 

Verbroedering bij de organisatie van de Kersthappening van Mega Open Air

 

Ook de kinderen genieten van de Kersthappening in open lucht tot in de late uurtjes

 

Tijdens de middernachtmis werd Jille Steurbaut gedoopt, kleinkind van mevrouw Cťcile Haegeman van feestsalons Agathea

(foto Claudine Heyerick)

 

 

Nieuwjaarsreceptie Oosterzele

 

Morgen zondag 6 januari organiseert de gemeente Oosterzele haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor de inwoners, van 11u tot 13u op het vernieuwd dorsplein voor het Gemeentehuis.

 

Al meer dan 1400 Oosterzelenaren hebben zich hiervoor ingeschreven bij het gemeentebestuur. Het wordt dus een grootse gebeurtenis.

 

 

SK Landskouter

 

De voetbalploeg van ons dorp organiseert op vrijdag 11 januari haar nieuwjaarsreceptie in de kantine vanaf 19u30.

 

Ze heeft een splinternieuwe website op www.sklandskouter.be waar informatie, uitslagen, wedstrijdverslagen foto's en activiteiten kunnen geraadpleegd worden.

 

Landskouter speelt haar eerstvolgende match thuis tegen Massemen op zondag 13 januari om 14u30.

 

 

Mega Open Air 2008

 

Het bestuur van Mega Open Air laat ons weten dat hun evenement dit jaar doorgaat op zaterdag 9 augustus. Ze zijn er in geslaagd om zowel Milk Inc (de act van vorig jaar) als Sylver (de act van 2006) vast te leggen voor de editie van 2008.

 

DJ's zijn Regi, Wout, Doctor Bass, Jeroen Gorus, TMO en onze Landskouterse Thomaz. Dranken blijven aan 1 EUR.

 

 

De Balegemse Bruiser

 

Bruisend Balegem, een cultureel initiatief rond schepen Christ Meuleman dat midden augustus een kunstzinnig, muzikaal en folklorisch evenement organiseert in Balegem, lanceert nu ook een maandelijkse elektronische nieuwsbrief "De Balegemse Bruiser" met nieuwtjes van daar. U kan het eerste nummer raadplegen via deze link.

 

We verwelkomen onze zuster-nieuwsbrief uit Balegem en wensen de organisatie al het beste toe.

 

Medewerking

Wenst u bij te dragen aan onze

volgende editie? Mail uw artikel,

foto's en/of suggesties naar

post@landskouter.be

In & uitschrijven

Wenst u deze nieuwsbrief niet langer

te ontvangen? Willen uw vrienden,

buren of familie zich inschrijven? Mail

naar post@landskouter.be

Uitgever

Ulrik De Wachter, Schildershoek 10 te 9860 Landskouter. Foto's © ulrik.dewachter@landskouter.be tenzij anders aangegeven.

 

 
 

© landskouter.be

Deze publicatie of delen ervan mogen niet overgenomen, gekopieerd of opgeslaan worden, onder gelijk welke vorm, zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.