Kort nieuws, augustus 2024

Zomerfeest Landskouter op 9/11 in Steenput Balegem

Wegens omstandigheden is het Zomerfeest Landskouter — dat normaal doorgaat op de 2e zaterdag van augustus — uitgesteld naar 9 november. Het zal doorgaan in feestzaal De Steenput in Balegem.

Meer details in deze facebook post van organisator Filip Claus.

T’OOST – Roefeldag, ontvangst nieuwe inwoners en vrijetijdsmarkt op 31/8

Op zaterdag 31 augustus kan je op de site De Kluize terecht voor een vrijetijdsmarkt. Op die dag worden ook nieuwe inwoners onthaald en gaat ook de Roefeldag voor kinderen door.

Ondek het volledig programma op oosterzele.be/vrije-tijd/toost

Pop-up skatepark

De gemeente heeft opnieuw een pop-up skatepark aangelegd op de parking van de NMBS aan het station van Scheldewindeke. De skatetoestellen staan er van 2 augustus tot en met 30 augustus.

De plannen voor een permanent skatepark zijn nog niet opgeborgen, laat het gemeentebestuur weten. Er wordt gewacht op het participatietraject van de VRV-site. Het is de bedoeling om alle sport- en vrije tijd op dezelfde site te centraliseren.

Pop-up skatepark aan het station van Scheldewindeke (foto gemeente)

De zomer van 2024

In augustus hebben we de volgende kermissen bij de buren:

Bruisend Balegem op donderdag 15 augustus met o.a. een rommelmarkt waar ook Broederlijk Delen een stand heeft (Poststraat 38) met opbrengst voor projecten in het Zuiden.

Gijzel Kirmesse van vrijdag 23 tot maandag 26 augustus.

Moortsele kermis van vrijdag 30 augustus tot maandag 2 september

Maisdoolhof Landelijke Gilde

Landelijke gilde Oosterzele heeft een maisdoolhof uitgewerkt voor jong en oud op een terrein van 2,5 ha met meer dan 2 km aan gangen. Kom het ontdekken op 17/18 en 24/25 augustus bij Boomkwekerij Meersman Danny op de Geraardsbergsesteenweg 242A in Oosterzele. Op het einde van de tocht verwelkomen we jullie graag in onze landelijke gilde zomerbar. Starten tussen 14-18u.

Share Button

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.