Kort nieuws, september 2024

Laatste Ploegfeesten op 14 september 14

Het is 10 jaar geleden dat de laatse Ploegfeesten van Landskouter plaatsvonden. Alles startte in september 2006 toen een hulde werd gebracht aan de laatste actieve boeren van Landskouter, met de inhuldiging van het Ploegmonument op de Rooberg. In de 8 daaropvolgende jaren tot en met 2014 werden er in september telkens Ploegfeesten georganiseerd in Landskouter. Met een openluchtmis, reuzenoptocht, soms met een historisch toneel of Agathaworp en telkens met een culinaire wandeling doorheen de kouters van ’t dorp. Die zondag eindigde steevast op de hoeve Callaert bovenaan de Rooberg met een Vlaamse kermis.

Hieronder een videoverslag van die laatste editie uit 2014:

Nieuwe dakgoten voor de kerk

De dakgoten van de Sint-Agathakerk zijn aan vervanging toe. Twee jaar geleden werden er dakgoten geplaatst onder het dak van de toren. Dit najaar worden de andere reeds bestaande dakgoten van de kerk vernieuwd.

Ontbijtwandeling Velt ‘Bos en beginnende herfst’

Op zondag 29 september organiseert Velt Land van Rhode en de Gezinsbond van Scheldewindeke een ontbijt in ’t IJzeren Hekken gevolgd door een gegidste wandeling in het Aelmoeseneiebos met als thema ‘Bos en beginnende herfst’.

Alle details inclusief kostprijs en inschrijving zie https://beweegt.velt.nu/landvanrhode/6179/activiteiten

Share Button

Eén gedachte over “Kort nieuws, september 2024

  1. Waw, 10 jaar geleden al, die laatste ploegfeesten, zucht, de tijd gaat snel! En mooi dat het was, met al die mensen, waarvan sommigen niet meer onder ons – bedankt voor het mooie aandenken Ülrik ❤️

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.