Het gemeentehuis, augustus 2024

Nog 2 maanden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Tot dan volgen we de Oosterzeelse politiek van nabij.

Sinds vorige maand (lees Het gemeentehuis, juli 2024) hebben twee lijsten al hun kandidaten voorgesteld: #pro9860 en Groen.

In augustus publiceren we interviews die we afnemen per lijst die zich aanbiedt via onze facebookpagina facebook.com/landskouter; die verschijnen dan ook in de landskouterse post van september.

#pro9860 stelt als eerste lijst voor; ondek ze in weekend van 7 en 8 september

Op 18 juli stelde voorzitter en lijsttrekker van #pro9860 Orville Cottenie de 23 kandidaten van zijn lijst voor in ’t Plankierke (Moortsele). Er werden ook al enkele programmapunten van de lijst vrijgegeven.

In het weekend van 7 en 8 september kan je zaterdag de partij en haar programma in detail ontdekken in De Kluize. Zondagochtend is daar ook een ontbijt gepland.

het #pro9860 team bij de voorstelling van de volledige kandidatenlijst

Lees alle details op 9860.be/2024/07/pro9860-stelt-als-eerste-volledige-kieslijst-voor/ en op de website van #pro9860.

Ook lijst Groen volledig met de slogan “Groen verbindt”

Op vrijdag 2 augustus volgde Groen Oosterzele met de voorstelling van de volledige kandidatenlijst in de Zappa. Lijsttrekker is huidig gemeenteraadslid en fractieleider Jeroen Logghe, gevolgd door Maaike Afschrift, eveneens gemeenteraadslid. De voorzitter van de partij Steven Verstuyft duwt de lijst.

(vlnr) Groen gemeenteraadsleden Jeroen Logghe, Maaike Afschrift, Simon Van der Heyden en voorzitter Steven Verstuyft (foto Danny De Lobelle)

Ook het verkiezingsprogramma werd voorgesteld onder de slogan “Groen verbindt”. Lees alle details op 9860.be/2024/08/groen-stelt-kandidaten-en-programma-voor/ en op de webiste van Groen Oosterzele.

Louise Van Hoorde trekt de lijst van Voluit Oosterzele, niet Filip Michiels

De verrassing kwam van het kamp van de liberalen. De lijst Voluit Oosterzele zal immers niet door Filip Michiels, maar door de 25-jarige Louise Van Hoorde getrokken worden.

Filip Michiels en Louise Van Hoorde (Voluit Oosterzele)

Michiels werd begin maart nog aangekondigd als lijsttrekker (lees: 9860.be/2024/03/filip-michiels-trekt-lijst-voluit-oosterzele/), maar doet nu afstand wegens gezondheidsredenen. Het is nog niet zeker of hij eventueel de lijst zal duwen. Er wordt nu volop de kaart van de jeugd getrokken.

Meer details op 9860.be/2024/07/louise-van-hoorde-wordt-nieuwe-lijsttrekker-voluit-filip-michiels-doet-afstand-om-gezondheidsredenen/

Nele Van de Voorde toont zich als co-lijsttrekker ZorgSaam

Bij de lijst ZorgSaam Oosterzele — een samengaan van CD&V, N-VA en ‘geëngageerden’ — toonde Nele Van de Voorde zich als co-lijsttrekker en N-VA’er.

Nele Van de Voorde, co-lijsttrekker van N-VA op de lijst ZorgSaam

Meer details op 9860.be/2024/07/nele-van-de-voorde-n-va-als-co-lijsttrekker-zorgsaam-naar-de-kiezer/

Share Button

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.