maandelijks elektronisch magazine rond de oosterzeelse deelgemeente landskouter

nr. 66 - jaargang 7 - augustus 2011

www.landskouter.be

contact: post@landskouter.be

door Ulrik De Wachter

 

Zaterdag zal het eendags dance festival Mega Open Air voor de achtste keer doorgaan in ons dorp, op de voetbalterreinen van SK Landskouter.

 

Hoewel er dit jaar bittere concurrentie is met een nieuw en soortgelijk festival in Zottegem, zit de voorverkoop toch op schema. De bezoeken aan de website www.megaopenair.be gaan in stijgende lijn en het aantal ligt dubbel zo hoog als vorig jaar.

 

van links naar rechts: Pascal Kegels, Ward Pieters, Filip Claus en Dirk Lampaert, bestuurders van de vzw

 

De vzw Mega Open Air met haar 4 bestuursleden waarvan 3 Landskouternaars kan rekenen op een leger van wel 100 vrijwilligers. Het heeft niet alleen de steun van voetbalploeg SK Landskouter, maar ook van de scouts van Windeke, de zeescouts en de kerkfabriek van Bottelare, eigenaar van de terreinen.

 

Net zoals voorgaande jaren is er een anthem gemaakt voor het festival en wordt er een radiospot gespeeld. De affiche werd ontworpen door Landskouternaar Fréderic Louis. Het festival start om 19u30. De hoofdacts treden op vanaf 22u30 met Jessy, 2Fabiola en Pat Krimson. Ten laatste om 4u 's nachts is alles afgelopen.

 

Er is een parking voorzien op de weide in de Aalmoezenijestraat rechtover het voetbalveld. Tijdens het festival zal het verkeer in de Aalmoezeijestraat maar in één richting mogelijk zijn, namelijk van de Geraardsbergesteenweg richting Lembergestraat.

 

 

 

Ondertussen staat het podium en de tent reeds op het voetbalveld en is de omheining aangebracht. Kaarten in voorverkoop kosten €8, maar die loopt op zijn einde. Zaterdag kan je in de Fnac tot 18u nog kaarten kopen. Eventueel niet verkochte kaarten zijn aan de kassa beschikbaar voor €10.

 

de affiche van het festival, ontworpen door Fréderic Louis

 

Ook dit jaar blijven de basisdranken (pintje, frisdrank) aan €1, hoewel deze prijs alsmaar moeilijker aan te houden is. Voorzitter Filip Claus en bestuursleden Ward Pieters, Pascal Kegels en Dirk Lampaert overwegen dan ook de prijs volgend jaar wat te verhogen.

 

 

door Ulrik De Wachter

 

Zoals aangekondigd in ons vorig nummer organiseert SK Landskouter een heus feestweekend: op vrijdagavond 12 augustus is er een sportieve en culturele gezinswandeling, op zaterdag 13 augustus een grote barbecue met tombola en op maandag 15 augustus een gezellige seniorenmiddag.

 

De wandeltocht op vrijdag vertrekt van de tent op het voetbalterrein. Je kan starten vanaf 17u tot 20u30. Volwassenen betalen €4 en je krijgt 2 gratis consumpties waaronder een streekbier. Kinderen onder 12 jaar kunnen gratis mee.

 

De tocht zal via het Aelmoeseneiebos vertrekken. Via paden en de Stuyvenberg wordt de Rooberg overgestoken richting Boonakker. De weg kronkelt verder op paadjes langs Hoek ter Hulst en Bakkerstraat.

 

 

 

In de kerk wordt halt gehouden. Daar zullen Landskouterse kunstenaars hun werk ten toon stellen. Roger Bockstaele zal van de partij zijn en men hoopt ook dat Pieter Landerie er kan bij zijn. Terug aan het startpunt zal er een hot dog stand staan.

 

Zaterdag is er dan de barbecue eveneens in de tent op het voetbalplein. Volwassenen betalen €15; kinderen €7.

 

Meer info en inschrijven kan bij Van Gaver Marnik op nr. 0476 31 13 12 of bij De Clercq Alex op nr.: 0496 27 31 83.

 

Maandag volgt dan een seniorenmiddag met gratis warme beenhesp. Niet-senioren kunnen ook inschrijven mits betaling van €7.

 

door Ulrik De Wachter

 

De internationale wielerwedstrijd voor Elite zonder contract en U23 in Landskouter op zondag 24 juli is gewonnen door de 24-jarige Bjorn Meersmans. Hij won de spurt van het peloton voor Giovanni De Merlier en Mario Willems.

 

winnaar Bjorn Meersmans legt uit hoe hij het peloton klopte

 

Om 15u werd het startschot gegeven van de koers in Landskouter. Die wordt jaarlijks georganiseerd door het Wielercomité van Landskouter onder het voorzitterschap van Patrick Van Damme en dit tijdens de kermis van Landskouter. De 117 km werden afgelegd in 13 ronden van 9 km die de renners van de start/aankomst in de Aalmoezenijestraat tot in Oosterzele brachten via de kerk van Landskouter, de Bakkerstraat en Hoek ter Hulst. De renners daalden dan de Betsberg terug af via de Geraardsbergsesteenweg.

 

 

 

De organisatie telde 69 inschrijvingen, waaronder 27 buitenlanders, het merendeel Denen (6) en Noren (6). Onder de deelnemers ook ex-winnaar van Landskouter koers Mario Willems (2009). Er waren een aantal vluchten waarvan de belangrijkste een drietal dat tot de laatste ronde op kop bleef.

 

drie vluchters gaan de laatste ronde in

 

Maar het peloton kwam langzaam dichterbij en haalde hen nog in. Van dat peloton was Meersmans de snelste. Het was de tweede zege dit seizoen voor deze jongeman uit Bornem, die uitkomt voor het Rock Werchter Cycling Team.

 

de top 3 van de koers met vlnr Willems, Meersmans en De Merlier en onder ander ook burgemeester Van Durme en schepen Verspeeten

 

 

Ploegfeesten op 11 september

 

Ook in september kan Landskouter feesten en wel tijdens onze Ploegfeesten. Op zondag 11 september vertrekt de stoet op een culinaire wandeling van 2 km doorheen ons dorp.

 

Zondag 7 augustus wordt het startschot gegeven van de traditionele vogelverschrikkerwedstrijd, als de organisatie haar eigen vogelverschrikkers gaat plaatsen.

 

Inwoners kregen reeds een inschrijvingsformulier in de bus om aan de wedstrijd deel te nemen en zo ons dorp kleur te geven in aanloop naar 11 september.

 

Voor de Ploegfeesten zelf komen ploegleden in augustus langs om kaarten te verkopen.

 

 

 

Wat doet NVA Oosterzele?

 

In september zal de NVA afdeling Oosterzele haar intenties bekendmaken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

 

Bij de oprichting van de afdeling in februari van dit jaar verklaarde voorzitter Jan Martens dat hij zou praten met de twee traditionele politieke blokken in Oosterzele, SVVO en CD&V. Volgende maand zal de partij haar beslissing bekendmaken hoe ze zich aan de kiezer aanbiedt in 2012: alleen of in kartel met een of andere partij.

 

Een samengaan met SVVO lijkt onwaarschijnlijk. Dan nog blijft de vraag of de NVA een eigen lijst vormt, dan wel in kartel blijft met de CD&V. Die beslissing kan doorslaggevend zijn voor de vorming en samenstelling van een nieuw gemeentebestuur volgend jaar.

 

Medewerking

Wenst u bij te dragen aan onze

volgende editie? Mail uw artikel,

foto's en/of suggesties naar

post@landskouter.be

In- & uitschrijven

Wenst u deze nieuwsbrief niet langer

te ontvangen? Willen uw vrienden,

buren of familie zich inschrijven? Mail

naar post@landskouter.be

Uitgever

Ulrik De Wachter

Schildershoek 10 te 9860 Landskouter.

Foto's ©

tenzij anders aangegeven.

 

 

Volg Landskouter op

 

© landskouter.be

Deze publicatie of delen ervan mogen niet overgenomen, gekopieerd of opgeslagen worden, onder gelijk welke vorm, zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.