maandelijks elektronisch magazine rond de oosterzeelse deelgemeente landskouter

nr. 46 - jaargang 5 -  december 2009

www.landskouter.be 

contact: post@landskouter.be 

door Ulrik De Wachter

 


SK Landskouter is in goede doen. Het won zondag thuis met 5-2 van Ouwegem, hoewel het na 25 minuten nog tegen een 1-2 achterstand aankeek. Daarmee haalde het 15 punten uit de laatste 7 wedstrijden en klom het vanuit de kelder van het klassement tot een gedeelde negende plaats in 4e provinciale B.

 

Trainer bij SK is Merelbekenaar Filiep Dejager, al 7 jaar actief als hoofdtrainer bij achtereenvolgens Windeke, Beervelde, Grotenberge, Oostakker en VK Knesselare.

 

Dejager had er toen even genoeg van en kwam kijken naar z'n zoon Jonas bij SK Landskouter. "Ik zag een erg jonge groep aan het werk met veel mogelijkheden; na een kort gesprek met sportief verantwoordelijke Kris Melckebeeck hapte ik toe om van SK Landskouter iets te maken. Met een specifiek trainingsschema en een overtuigende mentaliteit brachten we samen een completer SK Landskouter", aldus de trainer.

 

"Voeg daarbij een schitterende sfeer, een goede samenwerking met het bestuur en sportieve staf en zo creer je volgens mij een goed milieu om mensen sportief te laten functioneren. Iedereen kan zijn kans krijgen bij ons, zodat de prestaties resultaat geven op lange termijn", is Dejager's visie.

 

Hij volgt Philippe De Rycke op die bij de seizoenstart werd voorgesteld als hoofdtrainer. Reeds voor de competitiestart waren er onenigheden met het bestuur, vertelt ons voorzitter Marnik Van Gaver en daar kwamen de povere resultaten bovenop. Kris Melckebeeck heeft dan enkele weken de taak van hoofdtrainer waargenomen en Kris heeft uiteindelijk Filiep De Jaeger als trainer aangebracht bij het bestuur.

 

Teamsucces

 

Het succes van SK Landskouter is dus te danken aan een heel team, van de voorzitter tot de sportieve cel en uiteraard de spelersgroep.

 

de nieuwe hoofdtrainer Filiep Dejager (rechts) met hulptrainer/keeperstrainer Kris Melckebeeck

 

Ook logistiek verantwoordelijke Patrick Van Damme kan een pluim op zijn hoed steken: zijn verlichtingsinstallatie werd onlangs door de voetbalbond gekeurd voor 3 jaar en is geschikt voor niveau eerste provinciale.

 

Cedric Verstraeten is linkerflankspeler en de

jongste in het team; een hechte groep met

een gemiddelde leeftijd van 22 jaar

 

"Als wij op deze basis kunnen verder werken met graag nog wat meer enthousiastelingen die ons aanmoedigen naast het veld, dan denk ik dat we van dit SK Landskouter binnen enkele jaren in de streek zullen horen spreken", besluit trainer Filiep Dejager.

 

SK speelt volgende week zondag 13 december om 14u30 thuis tegen Strijpen, dat evenveel punten heeft als Landskouter. Op zondag 20 december is er dan de langverwachte derby op het terrein van VW Gijzenzele. Gijzenzele won zondag met 0-1 bij Nokere-Kruishoutem (tweede in de stand) en blijft zo leider met 4 punten voorsprong.

 

SK goes crazy

 

Na de wedstrijd op Gijzenzele zakt de ploeg af naar de kantine in de Aalmoezenijestraat, waar het een feest geeft "SK go(es) crazy" met happy hour tussen 21u en 22u en gratis inkom. Klik hier voor meer informatie. Op 9 januari houdt de ploeg haar nieuwjaarsreceptie om 19u30.

 

Ploegfeesten 12 september 2010

 

In ons oktober-nummer sloop een foutje. In 2010 zullen de Ploegfeesten doorgaan op de 12e september (niet in oktober zoals toen gemeld).

 

De Ploegfeesten vallen traditioneel op de tweede zondag van september. Dat was trouwens de datum waarop Landskouter kermis vierde vr de oorlog.

 

Mega Open Air zaterdag 7 augustus

 

We weten ook al de datum van Mega Open Air. Dat zal doorgaan op zaterdag 7 augustus 2010 op de terreinen van SK Landskouter.

 

De feesturen worden wel aangepast voor de omwonenden: er wordt reeds om 20.00 u gestart en de muziek stopt om 03.00 u. Einde evenement: 04.00 u.

 

 

In de editie van volgend jaar is SASH! te gast, een Duits dance trio dat in de jaren '90 bekende hits scoorde zoals Encore Une Fois en Ecuador.

 

Groen! hekelt gebrek aandacht milieu

 

Barbara Redant, voorzitter Groen! Oosterzele, stelt dat milieu niet op de beleidsagenda van onze gemeente staat. In mei 2010 moet elke gemeente een toezichthouder aanstellen om milieu-inbreuken en milieumisdrijven af te handelen. Het gemeentebestuur stelde hiervoor de milieuambtenaar aan. Klinkt logisch, ware het niet dat die momenteel in loopbaanonderbreking is.

 

Redant stelt ook vast dat Oosterzele zich niet wil borg stellen voor leningen om structurele energiebesparende maatregelen te financieren voor de meest kwetsbare groepen. Er is hiervoor recent een fonds (FRGE) opgericht. In afwachting van de uitvoeringsbesluiten wordt de gemeenten gevraagd borg te staan. Nochtans werken die besluiten met terugwerkende kracht, waardoor het risico echt wel klein is.

 

Kerstconcerten Balegem

 

In de St.-Martinuskerk in Balegem staan in december de volgende concerten geprogrammeerd:

  • Willem Vermandere op zondag 13 december om 20.00 u. Kaarten via info@letithappen.be of tel. 0474 92 01 52.

  • het Knapenkoor van Plovdiv (Bulgarije) zingt op vrijdag 11 december om 20u. Kaarten kosten 7,50 in voorverkoop en 9 aan de kassa. Meer info bij de dienst cultuur, cultuur@oosterzele.be of tel. 09 362 50 09.

Landskouter tweets

 

Op de website landskouter.be wordt het laatste nieuws nu weergegeven door twitter-berichten (ook wel "tweets" genoemd) met "landskouter" als tag.

 

Dit betekent dat we het "Laatste nieuws Landskouter" regelmatiger kunnen vernieuwen en dat andere gebruikers berichten kunnen publiceren of kunnen reageren op berichten.

 

Eindejaarsactie Middenstand

 

Van 1 december 2009 t.e.m. 10 januari 2010 organiseert de Oosterzeelse Middenstandsraad opnieuw een eindejaarsactie. De trekking zal plaatsvinden op maandag 1 februari 2010. De opbrengst gaat naar sociale werken in Oosterzele.

 

Klik hier voor een lijst van de deelnemende handelaars.

 

Medewerkers Gezinsbond gezocht

 

De Gezinsbond afdeling Landskouter zoekt naar nieuwe medewerkers. Het is de bedoeling om een viertal activiteiten per jaar te organiseren met een minimale inspanning zoals Sinterklaas of de paaseierenraap.

Jonge ouders die een uurtje per maand willen opofferen om dit mee te organiseren kunnen contact opnemen met Dirk Cottyn op tel. 09 362 03 23 of dirkcottyn@yahoo.com.

 

Veldrijden miniemen en aspiranten op 12 december

 

Op zaterdag 12 december vindt er in Landskouter een veldritwedstrijd plaats voor miniemen en aspiranten. Die gaat door in en rond het voetbalterrein in de Aalmoezenijestraat.

 

Inschrijvingen & kleedkamers via de kantine aan het voetbalplein. Organisator: Koen Beeckman. Alle details vindt u op de flyer van de Wielerbond Vlaanderen.

 

Kerstmis en kerkkuis

 

We zitten in de tweede week van de advent en tellen verder af naar Kerstmis. Op 24 december heeft Landskouter weer de luxe van een middernachtmis. Die gaat stipt om 24 u. van start met het gelegenheidskoor uit Moortsele-Landskouter. Op Kerstdag is er een eucharistieviering om 9.30 u. Ook op donderdag 31 december en op vrijdag 1 januari zijn er eucharistievieringen in onze Sint Agathakerk, telkens om 19 u.

 

Padre Renaat nodigt de parochianen uit voor de jaarlijkse poetsbeurt in de kerk. Op donderdag 17 december is er koperpoets; op dinsdag 22 december de kerkschoonmaak. Telkens van 9 u. tot 12 u. en van 14 u. tot 17 u.

 

Geplande werken Landskouter

 

Het gemeentebestuur heeft twee beloofde werken in Landskouter gepland in 2010. Startdatum na overleg met de bevolking.

 

Van april tot juni (iets meer dan een maand), wordt de Aalmoezenijestraat vernieuwd vanaf de Lembergestraat tot aan de Geraardsbergsesteenweg. De bestaande betonverharding wordt gebeukt en blijft behouden als fundering. Daarboven komt een nieuwe verharding van 6 meter breed.

 

Van september tot december 2010 wordt de Lembergestraat aangepakt, van de Kerk tot aan de bocht over de spoorweg. De bestaande verharding wordt uitgebroken, er komt een verharding van rooilijn tot rooilijn met betonstraatstenen en er komen nieuwe watergreppels en parkeerplaatsen.

 

Sinterklaas op schoolbezoek

 

Deze maandag heeft de Sint een bezoek gebracht aan de Vrije Basisschool Moortsele-Landskouter, net voor hij terug naar Spanje vertrok.

 

foto Pascal Kegels; klik om te vergroten

 

Medewerking

Wenst u bij te dragen aan onze

volgende editie? Mail uw artikel,

foto's en/of suggesties naar

post@landskouter.be

In- & uitschrijven

Wenst u deze nieuwsbrief niet langer

te ontvangen? Willen uw vrienden,

buren of familie zich inschrijven? Mail

naar post@landskouter.be

Uitgever

Ulrik De Wachter

Schildershoek 10 te 9860 Landskouter.

Foto's

tenzij anders aangegeven.

 

 

 

landskouter.be

Deze publicatie of delen ervan mogen niet overgenomen, gekopieerd of opgeslagen worden, onder gelijk welke vorm, zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.