maandelijks elektronisch magazine rond de oosterzeelse deelgemeente landskouter

nr. 41 - jaargang 5 -  juli 2009

www.landskouter.be 

contact: post@landskouter.be 

 

door Ulrik De Wachter

 

Op zaterdag 20 juni heeft SK Landskouter haar nieuwe spelerskern voorgesteld, voor het komend seizoen 2009-2010.

 

de damesploeg SK Lanskouter Ladies (SK La La)

 

De vrouwenploeg wordt geleid door trainer Georges Verstraeten uit Heusden. Ploegkapitein is Tonia Helsens. De vrouwen trainen op maandag- en woensdagavond telkens om 19u. Zij spelen hun competitiematch op vrijdagavond om 20u. Hun competitie begint op vrijdag 28 augustus thuis tegen FC Moerbeke. Klik hier voor de kalender.

 

kapitein Tonia Helsens en trainer Georges Verstraeten

 

Bij de mannen tellen we in totaal 47 aangesloten spelers, waarvan er een 30-tal de vaste kern uitmaken, gesplitst over een beloftenelftal en de eerste ploeg.

 

De beloften spelen hun competitiematchen op zaterdagmiddag 15u. Zij spelen in de reeks "2° reserve H". De eerste ploeg speelt op zondag, ook steeds om 15u.

 

 

 

Ten opzichte van vorig jaar telt de ploeg 10 nieuwe spelers. Hoofdtrainer Philippe De Rycke is er van overtuigd dat de ploeg versterkt is. Het onbekende zijn evenwel de tegenstanders.

 

hoofdtrainer Philippe De Rycke (links) en

hulptrainer/keeperstrainer Kris Melckebeeck

 

SK Landskouter is ondergebracht in 4° provinciale B. Vorig jaar kwamen de tegenstanders uit het Gentse en het Aalsterse. Dit jaar zijn er veel ploegen uit de Vlaamse Ardennen. Naast buren SK Merelbeke, FC Merelbeke (B), VW Gijzenzele en KVV Balegem zijn er ploegen uit Nokere, Kluisbergen, Opbrakel en Everbeek.

 

SK Landskouter is eind juni beginnen trainen. Hun eerste officiële match is gepland voor zondag 25 juli tegen VW Gijzenzele.. Het is dan Landskouter kermis en na de match is er een grootschalige barbecue gepland (zie verdere berichtgeving onderaan bij 'kort nieuws') om 18h.

 

De competitie in 4° provinciale B begint op zondag 30 augustus. Dan speelt SK Landskouter uit op Strijpen. De eerste thuiswedstrijd is meteen een derby: op zondag 6 september ontvangt Landskouter VW Gijzenzele.

 

Klik hier voor de volledige kalender van het eerste elftal. U vindt nog meer informatie — o.a. een gedetailleerd oefenprogramma tussen de kermiswedstrijd op 25 juli en het competitiebegin op 30 augustus — op www.sklandskouter.be.

 

foto's en tekst Andre & Erna

 

Een paar weken geleden vertrokken wij met 25 personen terug richting Zwarte Woud onder leiding van onze deskundige gids Padre Renaat.

 

Rond 5h 's morgens verlieten wij ons geliefd Landskouter om na een paar uur een eerste maal koffie te drinken in Luxemburg. Na een bezoek aan Trier reden we via Metz naar Colmar voor een stadsbezoek; dan richting Welschesteinach waar gasthof ‘Zum Wilden Mann’ zich bevindt. Na ons verblijf van vorig jaar moesten we niet twijfelen terug naar het zelfde hotel te gaan.

 

We werden er terug heel goed ontvangen; er waren twee jarigen onder ons en na het avondmaal zijn we allemaal op het terras beland waar we werden getrakteerd door de feestvarkens en waar Jozef de meer dan tachtigjarige hotelbaas zij orgel naar buiten bracht om enkele mooie deuntjes voor ons ten beste te geven.

 

De volgende dag na een zeer warme nacht en een lekker ontbijt zijn we vertokken voor een trip door het Zwarte Woud via pittoreske dorpjes en romantische wegen over Triberg (hoogste waterval van Duitsland) verder naar Titisee met zijn prachtig meer omringd door woud en berg. Enkelen zijn rond het meer gewandeld en anderen kozen voor een boottocht op het meer. Na de middag via de Feldberg (hoogste top van het Zware Woud) was er een bezoek aan de Dom en een korte ‘Stadsbummel’. Vervolgens zijn we moe maar voldaan terug naar de ‘Wilden Man ‘gereisd voor een lekkere maaltijd en een rustige avond.

 

De woensdag stond er een dagtrip op ons programma met eerst een bezoek aan de zeer mooie kloosterkerk van Birnau waar het onweer met storm en hagel dat er den dinsdag gewoed had veel sporen had nagelaten. Na het middagmaal in Meersburg (aan de Bodensee) zijn we de boot opgestapt voor een bezoek aan het subtropisch eiland Meenauw in de Bodensee waar helaas ook de storm en de hagel voorbij geraasd was en ook veel schade aangericht had aan bloemen en bomen. 's Avonds mochten de voetbal liefhebbers naar het voetbal kijken op groot scherm terwijl de anderen nog een mooie wandeling maakten.

 

 

 

Op de voorlaatste dag brachten we een bezoek aan de glasblazerij in Wolfach waar er iemand van de groep uitgenodigd werd om een mooie vaas te blazen. Na de middag brachten we een bezoek aan het openluchtmuseum in Gutach (te vergelijken met het Bokrijk van hier) en na het avondmaal hebben we samen mooie liedjes gezongen waarvan Renaat voor iedereen de teksten had voorzien en ook nog geluisterd naar een moppentapper uit ons gezelschap.

 

 

Op de laatste morgen had de uitbater zijn orgel al klaargezet om voor ons nog een laatste serenade ten beste te geven, met het liedje tot wederzien om na afscheid te nemen van de uitbaters en hun familie onze terug reis aan te vatten. Eerst naar Gengenbach, dan naar Baden-Baden, en na de middag via Luxemburg met nog een avondstop richting Landskouter waar wij stipt op het voorziene uur aankwamen, dank zij onze zeer goede chauffeur en de begeleiding van onze bekwame en ervaren reisgids Renaat.

 

We waren ook dit jaar met een zeer goede groep en iedereen was tevreden van deze prachtige reis en beloofde in de toekomst terug mee te reizen naar deze mooie streek in Duitsland.

 

 

door Ulrik De Wachter

 

Op zondag 28 juni heeft de Vrije Basisschool Moortsele-Landskouter het schooljaar 2008-2009 feestelijk afgesloten.

 

Met een reis door het dierenrijk brachten de verschillende klassen leuke acts op de speelplaats, waar ouders en grootouders genoten van het spektakel. Het dierenthema was de rode draad in het voorbije schooljaar met projectweken en bezoeken aan de kinderboerderij, de zoo van Antwerpen en Planckendael.

 

Na de optredens werd de spelenmarkt geopend voor de kinderen met o.a. een springkasteel, sjoelbak, enz.

 

 

 

de lieve kleine konijntjes van het 3° en 4° leerjaar

 

Klik hier voor de foto's van het schoolfeest.

 

 

Barbecue Landskouter kermis

 

Tijdens de kermis op zaterdag 25 juli organiseert SK Landskouter een barbecue op de voetbalterreinen in de Aalmoezenijestraat.

 

Klik op de affiche hiernaast of surf naar www.sklandskouter.be voor meer informatie:

 

 

 

 

 

Medewerking

Wenst u bij te dragen aan onze

volgende editie? Mail uw artikel,

foto's en/of suggesties naar

post@landskouter.be

In- & uitschrijven

Wenst u deze nieuwsbrief niet langer

te ontvangen? Willen uw vrienden,

buren of familie zich inschrijven? Mail

naar post@landskouter.be

Uitgever

Ulrik De Wachter

Schildershoek 10 te 9860 Landskouter.

Foto's ©

tenzij anders aangegeven.

 

 

 

© landskouter.be

Deze publicatie of delen ervan mogen niet overgenomen, gekopieerd of opgeslagen worden, onder gelijk welke vorm, zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.