maandelijks elektronisch magazine rond de oosterzeelse deelgemeente landskouter

nr. 38 - jaargang 5 -  april 2009

www.landskouter.be 

contact: post@landskouter.be 

 

 

door Antoine Heyerick & Eric Van de Vijver

foto's Andrť Roegiers

 

Secretaris Eric Van de Vijver verwelkomde de talrijke aanwezigen in feestzaal Agathea in ons eigen Landskouter. Hij bracht op een ludieke wijze het relaas van het voorbije kaartjaar. Aangenaam om naar te luisteren.

 

Voor de tweede maal veroverde een vrouw de titel. Koningin Hilda De Ganck uit het naburige Moortsele draagt de kroon. In 2003 deed Hilda, samen met haar man Herman De Loor haar intrede in de Landskouterse kaartersvereniging. Haar tweelingzus Laura was al een jaar vroeger van de partij. Hilda stond al wel eerder op het podium, ze haalde drie jaar geleden brons.

 

De nieuwe prins, Lucien Haerens, is zeker geen man in de schaduw, Lucien werd voor de vierde maal prins. Lucien is een zeer goede kaarter, bescheiden maar deskundig, een nuchtere mens, zowel letterlijk als figuurlijk. Het wordt de hoogste tijd dat Lucien het hoogste schavotje bestijgt, we gunnen het hem van harte.

 

Het is een unicum in het bestaan van de vereniging dat de koninklijke familie dit jaar uit twee kaartgezinnen bestaat. Koningin Hilda met haar gemaal Herman en prins Lucien met zijn prinses Leona vormen twee trouwe kaarterskoppels van onze vereniging.

 

Tijdens het feestmaal werden onze onmisbare helpsters, Erna Tondeleir en Monique Adam, in de bloemen gezet voor hun maandelijkse inzet. Zonder deze beide dames zou onze vereniging veel aan werkkracht en animo verliezen. In deze bloemenhulde werd ook Caroline Van Herpe bedacht, die nu en dan bijspringt als de nood het hoogst is.

 

 

 

Tijdens de prijsuitreiking ontvingen de tien best geklasseerden hun geldprijs. Het gaat om:

1. Hilda De Ganck Koningin met 169 punten

2. Lucien Haerens Prins met 161 punten

3. Eric Van de Vijver 159 p

4. Patrick Van de Velde 157 p

5. Gaston Meirlaen 157 p

6. Fernand De Clercq 156 p

7. Hubert Van Wijnsberge 156 p

8. JoŽl Waeytens 155 p

9. Marcel De Bremme 153 p

10 Gustaaf De Smet 150 p

 

De bijzondere onderscheiding, het behalen van de rode lantaarn voor de laatst geklasseerde speler die aan alle kaartbeurten heeft deelgenomen, ging naar Willy Van Den Bulcke.

 

Tot slot bedachten de bestuursleden hun voorzitter, Antoine Heyerick, voor zijn inzet voor en achter de schermen met een bijzonder geschenk: een Afrikaans kaartservies en de bijhorende flessen wijn, waarmee hij overduidelijk tevreden was.

 

de bestuursleden van de kaartmaatschappij

 

Het werd terug een fantastisch feest met gelukkige mensen, met een verzorgde feesttafel in het stijlvolle interieur van Agathea.

 

Op 4 april vat het 42e kaartjaar aan. We hopen alle leden, vol van nieuwe kaartenergie, terug te mogen verwelkomen, liefst hier en daar met een nieuwe kaarter, om samen het edele spel der kaarten verder te laten leven.

 

Vergelijkende beelden van Landskouter. Met dank aan Noel Minnaert voor het postkaartje links. Hebt u ook oude postkaarten of oude foto's van ons dorp? Mail ze door naar post@landskouter.be of steek ze binnen. Wij kunnen ze inscannen en bezorgen ze u terug. Klik op de foto's hieronder om ze te vergroten.

 

 

.

 

 

 

door Ulrik De Wachter

 

Onze buren uit de Schildershoek nr. 2, Kathleen Merckx en Hans De Bruck, zijn deze week in het nieuws geweest met hun "bio-frituur".

 

Beiden gaven hun werk op om zelfstandig te beginnen met een mobiele frituur die biologische producten aanbiedt, waaronder groentefrietjes, linzeballetjes, gepaneerde knolselder, champignon beignets, enz.

 

Je vindt de opvallende, groene bestelwagen/frituur "Merel" elke donderdag op de markt in Wetteren en elke vrijdag op de bio-markt in Gent op de Groentenmarkt.

 

 

 

 

 

De mobiele frituur kan ook ingehuurd worden om aperitiefhapjes te maken of hotdogs. Zelfs een champagne-bar behoort tot de mogelijkheden.

 

Meer informatie op www.denatuurfrituurmerel.be. U kan Kathleen en Hans contacteren via denatuurfrituurmerel@telenet.be of op tel 09 324 53 46 of GSM 0475 20 77 16.

 

Padre Renaat nieuwe voorzitter schoolbestuur

 

Bij het overlijden midden februari van Herman Somers, de voorzitter van de vzw Katholieke Scholen Regio Oosterzele, heeft onze redactie de familie gecontacteerd. Die heeft ons een foto van de heer Somers doorgestuurd. Hoewel de foto niet tijdig aankwam voor publicatie in ons nummer van maart, willen we hem zeker delen met onze lezers en nogmaals onze steun betuigen aan de familie en vrienden van de overledene.

 

wijlen voorzitter Herman Somers

(foto Hugo Somers)

 

Inmiddels is Padre Renaat, die reeds lid was van het schoolbestuur, tot nieuwe voorzitter benoemd. Zijn plaats in het bestuur wordt ingenomen door Tom Uytterhaegen. We wensen de nieuwe voorzitter en het bestuur succes in het leiden van de school.

 

Paasmissen

 

Hier de misuren tijdens de goede week:

  • palmzondag 5 april om 9u30

  • witte donderdag 9 april om 20u avondmaalsviering met voetwassing

  • goede vrijdag 10 april om 20u

  • stille zaterdag 11 april paaswake om 20u

  • paaszondag 12 april om 9u30 plechtige eucharistieviering met het Gonde-koor

Paasactie markt Scheldewindeke

 

Op woensdag 8 april 2009 vindt van 8.30 tot 12 uur opnieuw een paasactie plaats op het Marktplein van Scheldewindeke. De kinderen zullen er verwend worden met heerlijke paaseitjes.

 

De marktkramers krijgen de gelegenheid om een waardebon toe te voegen aan de zakjes met paaseitjes. Via die waardebonnen kunnen de ouders kennismaken met producten die op de Windeekse markt te verkrijgen zijn.

 

Er zullen gratis zakjes met paaseitjes uitgedeeld worden; 200 daarvan zullen een waardebon bevatten.

 

Deze actie is een samenwerking tussen het gemeentebestuur Oosterzele, de gemeentelijke middenstandsraad en de marktkramers.

 

Petanqueveld geŽffend

 

De petanquebaan op het Franz Van de Velde pleintje naast de kerk is bijgewerkt. Tot voor kort lag het relatief oneffen met ruwe dolomiet. Er is een laag fijne dolomiet opgelegd en het geheel werd mooi geŽffend.

 

de biljartvlakke petanquebaan in Landskouter

 

Medewerking

Wenst u bij te dragen aan onze

volgende editie? Mail uw artikel,

foto's en/of suggesties naar

post@landskouter.be

In- & uitschrijven

Wenst u deze nieuwsbrief niet langer

te ontvangen? Willen uw vrienden,

buren of familie zich inschrijven? Mail

naar post@landskouter.be

Uitgever

Ulrik De Wachter

Schildershoek 10 te 9860 Landskouter.

Foto's ©

tenzij anders aangegeven.

 

 

 

© landskouter.be

Deze publicatie of delen ervan mogen niet overgenomen, gekopieerd of opgeslagen worden, onder gelijk welke vorm, zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.