Nr. 33 - Jaargang 4 -  November 2008

www.landskouter.be 

contact: post@landskouter.be 

 

Drie jaar landskouter.be en Landskouterse Post

door Ulrik De Wachter

 

In september 2005 begonnen wij discreet aan de bouw van de website www.landskouter.be. Die werd in november 2005 officieel voorgesteld aan de verenigingen van Landskouter. In december volgde dan onze eerste elektronische nieuwsbrief de "Landskouterse Post".

 

Zoals u in de grafiek hieronder kan zien, is het bezoekersaantal en het aantal bezochte pagina's over de jaren heen langzaam gestegen. Het gemiddeld aantal bezoekers ligt nu al boven de 1000 per maand. In september 2008 bereikten we een voorlopig maximum met bijna 3000 bezochte bladzijden, bij de publicatie van de foto's van de Ploegfeesten.

 

Klik op bovenstaande bezoekersgrafiek om hem te vergroten

 

Ter gelegenheid van deze derde verjaardag hebben wij een kalender van Landskouter laten drukken voor 2009, met 13 foto's van ons dorp. Hieronder vindt u een collage van de foto's. Het is een kleine hangkalender (met wat goede wil een grote staankalender): opengeklapt is hij 33 cm hoog en 24 cm breed.

 

Vele foto's geven een dorpszicht weer uit verschillende invalshoeken, met een hoofdrol voor ons laatromaans kerkje. Er zijn ook foto's van de Boonakker, het hof van de Van De Putte's met zicht op Lemberge, detail van het kerkinterieur, de oude jeneverstokerij en de Franz Van De Velde-tuin.

 

Het voorblad van de kalender

 

De komende week zullen wij de kalender aanbieden aan de inwoners van Landskouter. U kan hem kopen voor 7 Ä.

 

Niet-inwoners of andere geÔnteresseerden kunnen zich informeren via post@landskouter.be, bellen naar 09 362 12 94 of een exemplaar afhalen in de Schildershoek nr. 10 te Landskouter.

 

Met de aankoop haalt u niet alleen mooie beelden van uw dorp in uw woonkamer, keuken of bureau; u steunt hiermee ook dit initiatief, de website en de nieuwsbrief. De kalender is ook een ideaal kerst- of eindejaarsgeschenk voor familie en vrienden.

 

 

 

Cyclocross VWF en mountainbike op 22 november

door NoŽl Minnaert

 

Op zaterdag 22 november organiseert het MPO/MPOS (Misdaad Preventie Oosterzele) en het VWF (Vlaamse Wieler Federatie) een cyclocross en mountainbikewedstrijd in Landskouter, aan het voetbalterrein in de Aalmoezenijestraat. Inschrijving, kleedkamers en douches in de voetbalkantine van SK Landskouter.

 

Vanaf 12u30 en volgens het schema hieronder gaan verschillende categorieŽn van de Vlaamse Wieler Federatie van start. Om 14u30 kunnen plaatselijke deelnemers aansluiten met categorieŽn C en D bij het mountainbiken.

 

Categorie D&E 12u30

Categorie A-B-C 13u30

Mountainbike Cat. C&D 14u30

(+ plaatselijke deelnemers)

Mountainbike Cat. A&B 15u30

 

Een 100-tal deelnemers zal om en rond het voetbalterrein borg staan voor een spannende sportnamiddag. De toegang is volledig gratis.

 

 

MPOS is een vereniging die instaat voor seingevers op sportactiviteiten, raadgevingen aan bewoners van groot-Oosterzele voor de beveiliging van hun woningen, diefstalpreventie met het graveren van fietsen, controle van fietsen op scholen, enz.

 

 

Inhuldiging gerestaureerd kerkorgel

door Jos Van Slycken en Padre Renaat

 

Inwoners van Landskouter worden uitgenodigd tot de officiŽle inhuldiging van het gerestaureerd orgel.

 

Onze Sint-Agathakerk is de 'place-to-be' op zaterdag 15 november 2008 om 18u30. De heer Braeckmans, orgeldeskundige en begeleider van de restauratiewerken, laat ons kennis maken met de historiek en de bijzonderheden van ons gerestaureerd Van Peteghem-orgel.

 

De heer Edward De Geest, titulair organist van de Sint-Baafskathedraal te Gent, tovert de mooiste klanken en de innemendste melodieŽn uit ons orgel. Het wordt een avondje cultuur van het hoogste niveau, dat niemand onberoerd zal laten. De stemmige eeuwenoude Sint-Agathakerk met haar evenwichtige akoestiek is het ideale kader voor een dergelijk gebeuren.

 

Het zou ons een heel grote eer zijn mochten wij u op deze avond kunnen begroeten. U zijt van harte welkom. Wij vergasten u nadien op een glaasje wijn of fruitsap in het schooltje bij de kerk.

 

 

Gezien het beperkt aantal plaatsen vragen we de inwoners van Landskouter om uw aanwezigheid te melden ten laatste tegen 8 november aan mevrouw Schepens, Bakkerstraat 11 te Landskouter, met de kaart die u thuis in de bus kreeg, of via mial aan renaat@renaat.be.

 

 

Medewerking

Wenst u bij te dragen aan onze

volgende editie? Mail uw artikel,

foto's en/of suggesties naar

post@landskouter.be

In & uitschrijven

Wenst u deze nieuwsbrief niet langer

te ontvangen? Willen uw vrienden,

buren of familie zich inschrijven? Mail

naar post@landskouter.be

Uitgever

Ulrik De Wachter, Schildershoek 10 te 9860 Landskouter.

Foto's ©

tenzij anders aangegeven.

 

   

© landskouter.be

Deze publicatie of delen ervan mogen niet overgenomen, gekopieerd of opgeslaan worden, onder gelijk welke vorm, zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.