Nr. 26 - Jaargang 4 -  Maart 2008

www.landskouter.be 

contact: post@landskouter.be 

 

 

Eetfestijn school succes

door Ulrik De Wachter

 

Het voorbije weekeinde van 1 en 2 maart organiseerde de Vrije Basisschool Moortsele-Landskouter haar jaarlijks Eetfestijn.

 

Er waren meer dan 500 ingeschrevenen voor het Eetfestijn; 220 op zaterdagavond en bijna 290 op zondag. Om de drukte op te vangen werden twee "shifts" ingevoerd en dat is aardig gelukt.

 

voor een keer mochten ook de ouders eten in de schoolrefter;

ze werden er bediend door de leerkrachten en vrijwilligers

van het oudercomité

 

 

 

 

 

Na het hoofdmaal in de refter, konden de families een van de "dessertklassen" bezoeken. Er werd koffie aangeboden met gebak, tiramisu en ijsjes. Een leuk initiatief dat het bezoek nog gezelliger maakte.

 

Groen licht voor herstructurering

 

Ondertussen heeft de school een gunstig antwoord gekregen voor de geplande herstructurering, die zou ingaan vanaf volgend schooljaar.

 

De ouders zijn uitgenodigd op een informatiemoment op dinsdag 8 april om 19u30 in de schoolgebouwen te Moortsele, Kloosterstraat 27.

 

In een volgende editie van de 'Landskouterse Post' volgt een interview met de schooldirectie en/of bestuur met meer informatie over de herstructurering.

 
 

 

'Moeke Linda' gevierd

door Ulrik De Wachter

 

Op zaterdag 26 januari werd onthaalmoeder Linda Van Bockstaele gevierd in het 'Ijzeren Hekken'. Haar man Luc Haesaert had een verrassingsfeest georganiseerd waar familie, vrienden en de ouders van de kinderen waar Linda dagelijks voor zorgt waren uitgenodigd.

 

 

Het werd een gezellig feestje waar ook de kinderen bij aanwezig waren. Linda werd er verrast met bloemen en foto's uit haar jeugd die geprojecteerd werden op een groot scherm.

 

De ouders zongen een speciale versie van haar lievelingsliedje 'De Nobelprijs' van Clouseau (zie tekst hiernaast) terwijl bijhorende beelden werden geprojecteerd. Er was ook een dansact van de kinderen, een 'blind date' waarbij het publiek op zoek ging naar de ideale onthaalmoeder, en een groot Nederlands dictee.

 

 

 

 

 

 

Jouw zachte ogen in de ochtendzon

Zijn zoveel mooier dan ik dromen kon

Dit heeft al ieder van ons kind’ren door

jij gaat er steeds voor

 

Jij begrijpt wie ze zijn

wat ik voel

En wat ze willen eten

Enkel worst, rode kool,

de pampers volgescheten

nu gaan we lekker naar ons bedje toe

 

Je laat ons proeven van de hemel,

Laat ons spelen met de Luc,

Jij helpt ons de wereld proeven

Gyzmo bijt ons koeken stuk

ik moest mee naar warme oorden

op een eindeloze reis

Dit zijn meer dan mooie woorden

Jij verdient de Nobelprijs….

 

Jouw zachte billen op de sint zijn schoot

Hij komt nu zeker t’rug, de kans is groot

Dit heeft al ieder van de mama’s door  

jij gaat er steeds voor

 

Elke dag, sta je klaar

vroeg tot laat

Staat je veranda open

Speelgoed hier, speelgoed daar

jij gaat er niet van lopen

een cola-light en dan naar Lucske toe

 

Je laat ons proeven van de hemel,

Laat ons spelen met de Luc,

Jij helpt ons de wereld proeven

Gyzmo bijt ons koeken stuk

ik moest mee naar warme oorden

op een eindeloze reis

Dit zijn meer dan mooie woorden

Jij verdient de Nobelprijs…

 

 

 

Foto's installatie kerkorgel

 

In de voorbije schrikkelmaand februari hebben wij een nummer van de 'Landskouterse Post' overgeslaan. U hebt dus nog de foto's tegoed van de terugkeer van het gerestaureerd kerkorgel op 20 januari.

 

De parochieploeg heeft een uigebreide collectie foto's ter beschikking gesteld op het internet, over de restauratie en de inhuldiging. Klik hier of op onderstaande foto.

 

De Gentse bisschop Van Looy met orgelist Edward De Geest

aan het gerestaureerd kerkorgel van Landskouter

(foto parochieploeg Landskouter)

 

Ontsluiting Bunkerroute

 

Van bij de openstelling van de Bunkerroute, een wandelroute van 13 km langs bunkers op Oosterzeels grondgebied, zijn er problemen met enkele passages over betwist terrein, onder andere aan de achterkant van de Betsberg.

 

De gemeente is van plan enkele gronden aan te kopen, o.a. van de vzw Hadron, gelegen aan de achterkant van de Betsberg in de Meerstraat te Oosterzele, om de route te ontsluiten.

 

Oosterzele digitaal

 

Het gemeentebestuur wil meer communiceren met de bevolking. Het is van plan om ook een digitale nieuwsbrief op te starten waar iedereen kan op intekenen.

 

Ook het plaatsen van digitale borden op strategische plaatsen past in deze strategie. Zo kan men de bevolking bvb. inlichten over wegenwerken.

 

 

Jaarprogramma OKRA

 

De Landskouterse afdeling van OKRA heeft haar programma voor 2008 bekendgemaakt.

 

Naast de maandelijkse koffietafel — traditioneel op de derde woensdag van de maand — is het een vrij sportief programma. Er wordt regelmatig gewandeld en gefietst met de buren uit Moortsele en er zijn twee sportdagen.

 

In april en mei zijn er uitstappen naar Horebeke, Lourdes en een korte vakantie naar het Zwarte Woud. Klik hier voor het volledig programma. Meer informatie bij Erna Roegiers-Tondeleir.

 

Oosterzele 'fair trade' gemeente

 

Onze gemeente is de vijfde Oostvlaamse gemeente die de titel FairTrade Gemeente behaalt, toegekend door een jury van medewerkers van o.a. Oxfam, Vredeseilanden, Max Havelaar en 11.11.11. Het werd op 16 februari jl. uitgereikt aan het gemeentebestuur.

Het is een bewijs dat de gemeente en haar inwoners eerlijke handel een warm hart toedragen en er ook effectief werk van maken, o.a. door het gebruik van wereldwinkelproducten door het gemeentebestuur, een aantal scholen en verenigingen, en door de beschikbaarheid van deze producten in vier Oosterzeelse winkels en twee horecazaken.

 

Restafval te goedkoop?

 

ILVA, de intercommunale die in onze gemeente instaat voor de ophaling van het huisvuil, stelt vast dat Oosterzele 20% meer restafval produceert dan de andere gemeentes uit haar werkgebied.

 

Na onderzoek wijten ze dit toe aan de kostprijs. Gezinnen betalen 2 EUR per opgehaalde container van 240 liter, terwijl die prijs in de andere gemeenten gemiddeld 5 EUR bedraagt. ILVA plant sensibilizeringsacties om de afvalberg te verkleinen.

 

 

Medewerking

Wenst u bij te dragen aan onze

volgende editie? Mail uw artikel,

foto's en/of suggesties naar

post@landskouter.be

In & uitschrijven

Wenst u deze nieuwsbrief niet langer

te ontvangen? Willen uw vrienden,

buren of familie zich inschrijven? Mail

naar post@landskouter.be

Uitgever

Ulrik De Wachter, Schildershoek 10 te 9860 Landskouter. Foto's © ulrik.dewachter@landskouter.be tenzij anders aangegeven.

 

 
 

© landskouter.be

Deze publicatie of delen ervan mogen niet overgenomen, gekopieerd of opgeslaan worden, onder gelijk welke vorm, zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.